Hemşirelik Andı

HEMŞİRELİK  ANDI

 
Yüklenmiş olduğum sorumlulukların bilincinde, geliştirdiğim anlayış ve becerilerimle, herhangi bir ırk, inanç, siyasal veya sosyal düzen ayrımı gözetmeksizin, hastalarıma bakacağıma, hayatı korumak, ızdırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gereken her türlü çabayı göstereceğime;


Bakımım altındaki hastaların, bütün değer ve dini inançlarına saygı duyacağıma, bana birileriyle ilgili olarak verilen tüm bilgileri saklayacağıma, hayatı ya da sağlığı tehdit edebilecek her türlü girişimlerden sakınacağıma;


Mesleki bilgi ve becerilerimi en üst düzeyde tutmaya çalışacağıma, sağlık ekibinin bütün üyeleri ile işbirliği yapacağıma ve onları destekleyeceğime;


Bunların tümünü yaparken, uluslararası hemşirelik ahlak yasasının onurunu korumak için gerekecek bütün çabaları sarfedeceğime ve hemşireliğin bütünlüğünü koruyacağıma

and içerim.

Anıtkabir Ziyareti

‘Romatoloji Hemşireleri Derneği 4. dönem yönetim kurulumuz, tüm üyeleri adına, Türkiye Cumhuriyeti ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de ziyaret ederek, mozalesine çelenk bırakmıştır.
Romatoloji Derneği Hemşireleri olarak; ”Manevi mirasım akıl ve bilimdir.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mirasına da sahip çıkarak, açtığı ışıklı yolda ilerlemekle onur ve gurur duyarız.

 

Hemşirelik Yönetmeliği

Resmi Gazete Tarihi: 08.03.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27515

 

HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

 

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

 

Amaç

 

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda görev yapan hemşirelerin çalışma alanlarına, pozisyonlarına ve eğitim durumlarına göre görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemektir.

 

Kapsam

 

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında ve hemşirelik hizmetleri sunulan diğer alanlarda görev yapan hemşireleri kapsar.

 

Dayanak

 

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik 25/2/1954 tarihli ve 6283 sayılı Hemşirelik Kanununun 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

 

Tanımlar

 

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

 

a) Bakanlık: Sağlık Bakanlığını,

 

b) Hemşire: 6283 sayılı Hemşirelik Kanununa göre hemşirelik mesleğini icra etmeye yetkili sağlık personelini,

 

c) Hemşirelik tanılama süreci: Bireyin muhtemel veya mevcut sağlık sorununa yönelik olarak, hemşirelik hizmetleri çerçevesinde bakıma en uygun yaklaşımı belirlemeyi mümkün kılan durum değerlendirmesini,

 

ç) Kanun: 25/2/1954 tarihli ve 6283 sayılı Hemşirelik Kanununu,

 

d) Başhemşire: Kurum ve kuruluşlarda hemşirelik hizmetlerini en üst düzeyde temsil eden hemşireyi,

 

e) Uzman hemşire: Mesleğiyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaşan ve diploması Bakanlıkça tescil edilen hemşireyi,

 

f) Yetki belgesi: Hemşirelerin meslekleriyle ilgili özellik arz eden birim ve alanlarda ilgili mevzuatında düzenlenen hizmet içi eğitim çalışmaları neticesinde Bakanlıkça tanzim olunan belgeyi,

 

ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

 

Hemşirelik Hizmetlerinin Kapsamı, Hemşirelerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

 

Hemşirelik hizmetlerinin kapsamı 

 

MADDE 5 – (1) Hemşirelik hizmetleri aşağıdaki hususları kapsar:

 

a) Birey, aile, grup ve toplumun sağlığının geliştirilmesi, korunması, hastalık durumunda iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla hemşirenin yerine getirdiği bakım verme, hekimce hazırlanan tıbbî tanı ve tedavi planının oluşturulması ve uygulanması, güvenli ve sağlıklı bir çevre oluşturma, eğitim, danışmanlık, araştırma, yönetim, kalite geliştirme, işbirliği yapma ve iletişimi sağlama rolleri,

 

b) Mesleki eğitimle kazanılan bilgi, beceri ve karar verme yeteneklerini kullanarak, insanlara yaşadıkları ve çalıştıkları her ortamda doğum öncesinden başlayarak yaşamın tüm evrelerinde meslek standartları ve etik ilkeler çerçevesinde sunduğu hemşirelik bakımı,

 

c) Hemşirelik hizmetlerinin ve bu hizmetlerden sorumlu insan gücü kaynaklarının, diğer kaynakların ve bakım ortamının yönetimi ile risk yönetimini.

 

Hemşirelerin görev, yetki ve sorumlulukları

 

MADDE 6 – (1) Hemşireler;

 

a) Her ortamda bireyin, ailenin ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını belirler ve hemşirelik tanılama süreci kapsamında belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde hemşirelik bakımını kanıta dayalı olarak planlar, uygular, değerlendirir ve denetler.

 

b) Verilen hemşirelik bakımının kalitesini ve sonuçlarını değerlendirir, hizmet sunumunda bu sonuçlardan yararlanarak gerekli iyileştirmeleri yapar ve sonuçları ilgili birime iletir.

 

c) Tıbbî tanı ve tedavi planının uygulanmasında; hekim tarafından, acil durumlar dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygular, hastada beklenmeyen veya ani gelişen durumlar ile acil uygulanması gereken tanı ve tedavi planlarında müdavi hekimin şifahi tıbbi istemini kabul eder. Bu süreçte hasta ve çalışan güvenliği açısından gerekli tedbirleri alır.

 

ç) Hastaya lüzumu halinde uygulanmak üzere hekim tarafından reçete edilen tıbbî talepleri bilimsel esaslara göre belirlenen sağlık bakım, tanı ve tedavi protokolleri doğrultusunda yerine getirir.

 

d) Tıbbi tanı ve tedavi işlemlerinin hizmetten faydalanana zarar vereceğini öngördüğü durumlarda, müdavi hekim ile durumu görüşür, hekim işlemin uygulanmasında ısrar ederse durumu kayıt altına alarak hekimin yazılı talebi üzerine söz konusu işlemi uygular.

 

e) Tıbbî tanı ve tedavi girişimlerinin hasta üzerindeki etkilerini izler, istenmeyen durumların oluşması halinde gerekli kayıtları tutarak  hekime bildirir ve gerekli önlemleri alır.

 

f) Görevi teslim alacak hemşire gelmeden ve gerekli bilgiyi hasta başında sözlü ve yazılı olarak teslim etmeden ve doğal afet, toplu kazalar gibi olağanüstü durumlarda ise hemşireye olan ihtiyaç ortadan kalkmadan kurumdan ayrılamaz.

 

g) Hemşirelikle ilgili eğitim, danışmanlık, araştırma faaliyetlerini yürütür. Mesleği ile ilgili bilimsel etkinliklere katılır. Toplumun, öğrenci hemşirelerin, sağlık çalışanlarının ve adaylarının eğitimine destek verir ve katkıda bulunur.

 

h) Sağlık hizmetlerinin verildiği tüm alanlarda etkin bir şekilde görev alır, oluşturulan sağlık politikalarının yürütülmesinde, mevzuat çerçevesinde karar mekanizmalarına katılır.

 

ı) Hizmet sunumunda, hizmetten faydalananların bireysel farklılıklarını kabul ederek, insan onurunu, mahremiyetini ve kültürel değerlerini azami ölçüde göz önünde bulundurur.

 

i) Tüm uygulamalarını kayıt altına alır.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

 

Uzman Hemşire ve Yetki Belgesine Sahip Hemşireler

 

Uzman hemşire

 

MADDE 7 – (1) Lisans mezunu hemşirelerden; yurtiçinde hemşirelik anabilim dallarında ve bunların altında açılan lisansüstü eğitim programlarından mezun olan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler ile yurtdışında bu programlardan mezun olup, diplomalarının denklikleri onaylanan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler alanlarında uzman hemşire olarak çalışırlar.

 

(2) Uzman hemşireler, temel hemşirelik rollerinin yanı sıra uzmanlığını yaptığı alana yönelik klinik bilgi, beceri, sağlık araştırmaları, danışmanlık hizmetleri, sağlık eğitim hizmetlerinin programlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde sorumluluk alır, uygular ve değerlendirir.

 

(3) (Ek:R.G-19/4/2011-27910) Uzmanlık alanı ile ilgili kapsamlı sağlık değerlendirmeleri yapar. Hemşirelik bakımını planlar, uygular ve yönetir. Bakımda istenen hedeflere ulaşılamaması durumunda, yeni stratejiler geliştirir.

 

(4) (Ek:R.G-19/4/2011-27910) Hastalara uygulanan tıbbi tanı ve tedavi işlemlerine ilişkin karşılaşılan kritik durumlarda, uygun kararın verilmesinde hemşirelere danışmanlık yapar, meslekî gelişimleri açısından hemşirelere yardımcı olur.

 

(5) (Ek:R.G-19/4/2011-27910) Hasta ve ailesinin eğitimini planlar. Hastaları, bakım ve tedavi yöntemleri ile olası yan etkileri hakkında bilgilendirir. Hastaların güncel ve güvenilir sağlık bilgisine ulaşmasını sağlar.

 

(6) (Ek:R.G-19/4/2011-27910) Uzmanlık alanı ile ilgili ve etik konularda kişi, kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve bilirkişilik yapar. Çalıştığı kurumda araştırmalarla ilgili etik komitede görev alabilir.

 

Yetki belgesine sahip hemşireler

 

MADDE 8 – (1) Hemşirelik mesleği ile ilgili özellik arz eden birim ve alanlarda yetki belgesine sahip ve bu alanlara ilişkin hemşirelik bakım hizmetlerinden sorumlu hemşiredir.

 

(2) Yetki belgesine sahip hemşirelerin görev, yetki ve sorumlulukları, sahip oldukları yetki belgeleri ve çalıştıkları özellikli alana göre Bakanlıkça düzenlenir.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

 

Hemşirelik Hizmetlerinin Yönetimi ve Organizasyonu

 

Başhemşire

 

MADDE 9 – (1) Başhemşire olabilmek için hemşirelikte en az lisans eğitimine sahip olmak gerekir. Ancak kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir.

 

(2) Başhemşire bağlı olduğu kurum/kuruluş üst amirine karşı sorumlu olarak:

 

a) Hemşirelik hizmetlerinin planlanmasını, yürütülmesini, değerlendirilmesini, geliştirilmesini ve kayıt altına alınmasını sağlar.

 

b) Hemşirelik hizmetleri organizasyonu doğrultusunda görevli hemşirelerin mevzuata ve meslek ilkelerine uygun olarak görev yapmalarından, hemşirelik hizmetlerinin etkin ve verimli sunumundan sorumludur. İstenmeyen olaylar ve hatalı hemşirelik uygulamalarını önleyici tedbirleri alır, meydana gelen menfi olayların kaydının tutulmasını ve bildirilmesini sağlar.

 

c) Hemşirelik hizmetlerinde istihdam edilen personeli ilgili birimlere görevlendirir ve göreve uyumunu sağlar. Hizmet birimlerinde görevlendirilecek hemşirelerin sayısını ve niteliğini belirler.

 

ç) Hemşirelik hizmetleri ile ilgili tüm kayıt sistemlerinin ve Ek-1’deki formların geliştirilmesini ve düzenli olarak kullanılmasını sağlar.

 

d) Hemşirelerin bilgi ve deneyimlerini göz önünde bulundurarak görev dağılımlarının ve çalışma çizelgelerinin yapılmasını, izlenmesini sağlar ve onaylar. Göreve yeni başlayan hemşireler için uyum eğitimi, görevdeki hemşireler için hizmet içi eğitim programlarının planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesini sağlar.

 

e) Öğrenci hemşirelerin eğitimi için uygun çalışma ortamını oluşturur, öğretim elemanları ile işbirliği yaparak okul-hastane işbirliğini sağlar.

 

f) Hemşirelerin mesleki gelişimleri için sürekli eğitimlerini destekler.

 

g) Hemşirelik hizmetlerinin geliştirilmesi için yapılacak bilimsel araştırma faaliyetlerine destek olur. Hemşirelik hizmetleri bütçesinin planlanmasında yer alır.

 

h) Hemşirelik hizmetlerine ilişkin stratejik çalışma planlarını yapar ve uygulanmasını sağlar.

 

ı) Hastane ve sağlık kurumlarının ilgili yöneticileriyle işbirliği yapar.

 

i) Olağanüstü durumlarda afet planları doğrultusunda ilgili birimlerle işbirliği içinde, acil durum planlamaları yapar, protokol geliştirir ve/veya geliştirilmesini sağlar ve gerekli durumlarda uygulamaya koymak üzere ekibini hazırlar.

 

j) Komite, konsey, yönetim kurulu toplantılarına üye olarak katılır.

 

(3) Gözetmen hemşire: Başhemşirenin görevleri normal mesai dışında ve resmi tatil günlerinde gözetmen hemşire tarafından yürütülür. Bu hemşireler meslekte beş yıl deneyimli, lisans mezunu hemşireler arasından başhemşire tarafından seçilir ve görevlendirilir. Ancak, kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir.

 

Sorumlu hemşire

 

MADDE 10 – (1) Sorumlu hemşire yatan hasta üniteleri/klinikleri, yoğun bakım üniteleri, ayaktan tanı ve tedavi birimleri, acil, evde bakım gibi alanlarda hemşirelik hizmetlerinin yerine getirilmesinde başhemşireye karşı sorumlu olup, öncelikle ilgili alanda uzman hemşireler, yoksa üç yıl deneyimli ve hemşirelikte lisans mezunları arasından başhemşire tarafından görevlendirilir. Ancak, kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir. Sorumlu hemşire görevlendirildiği alanda öncelikle gündüz mesai saatlerinde görev yapar.

 

(2) Sorumlu hemşire, servis ve ünitedeki hastaların bakım gereksinimlerinin hemşirelik süreci doğrultusunda belirlenmesine ve karşılanmasına yönelik hemşirelik hizmetlerinin yürütülmesinden sorumludur.

 

(3) Sorumlu hemşire;

 

a) Servis/üniteye yeni başlayan hemşirelerin uyumunu sağlar. Hemşirelerinin mesleki gelişimlerinde, hasta bakımında rehberlik ve danışmanlık yapar, iş doyumu ve motivasyonu yükseltici düzenlemeler yapar. Eğitim hemşiresi ile işbirliği yaparak hemşirelerin eğitim gereksinimlerine yönelik önerilerde bulunur. Hizmet içi eğitim programlarına katılır ve ünite/servis hemşirelerinin katılmalarını sağlar.

 

b) Hastaların tedavi planlarının güvenli bir şekilde uygulanmasını, eczane tarafından kliniğe gönderilen ilaçların güvenli bir şekilde kullanımını ve korunmasını sağlar.

 

c) Hastanın muayene ve tedavi girişimleri sırasında ilgili hemşirelik işlevlerinin yerine getirilmesini sağlar.

 

ç) Kurum politikaları doğrultusunda hemşirelerin gelişimi için performans değerlendirmelerini yapar, geri bildirimde bulunur.

 

d) Kendisine bağlı hemşirelerin özlük işleri ve hakları ile ilgili konularda servis/ünite içinde gerekli düzenlemeleri sağlar.

 

e) Hemşirelerin çalışma çizelgelerini ve izinlerini düzenler, başhemşirenin onayına sunar.

 

f) Servis/ünitenin fiziksel yapısı ve donanımı konusunda yönetime önerilerde bulunur.

 

g) Hastaları bakım gereksinimlerine göre sınıflayarak uygun oda ve yatak ayırımını yapar.

 

h) İlgili birimlerle koordinasyonu sağlar.

 

ı) Hasta ile ilgili vizit, kurul ve konseylere katılarak bilgi alışverişinde bulunur.

 

i) Öğrenci hemşirelerin eğitiminde uygun eğitim ortamını sağlar.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

 

Son Hükümler

 

Düzenleme yetkisi

 

MADDE 11 – (1) Bakanlık, bu Yönetmeliğin uygulanmasını sağlamak üzere her türlü alt düzenlemeyi yapmaya yetkilidir.

 

Yürürlük

 

MADDE 12 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

Yürütme

 

MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

 

Ek -1  için tıklayınız.

 

Ek- 2 ve 3 için tıklayınız.

 

  Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
8/3/2010 27515
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin
Tarihi Sayısı
19/4/2011 27910

Türkiye’de Bulunan Romatoloji Klinikleri

NOŞEHİRKLİNİK ADIADRES
1.AdanaBaşkent Üniversitesi Tıp FakültesiBaşkent Üniversitesi Adana Uygulama Araştırma Merkezi Romatoloji Bilim Dalı, Dadaloğlu Mah.2591 Sok. No:4/A 01250 Yüreğir, Adana
2.AdanaÇukurova Üniversitesi Tıp FakültesiÇukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Balcalı – Sarıçam/Adana
3.AdanaToki 606 Yataklı Numune Eğitim ve Araştırma HastanesiToki 606 Yataklı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kışla Mah.Ege Bağatur Bulv. 6.Kolordu Yanıyüreğir/Adana
4.AdıyamanAdıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma HastanesiYunus Emre Mahallesi Atatürk Bulvarı, Adıyaman
5.AnkaraAnkara Başkent Üniversitesi Tıp FakültesiYeni 53. sok. No:48 Bahçelievler/Ankara
6.AnkaraAnkara Eğitim Araştırma HastanesiŞükriye Mh. 06340 Altındağ/Ankara
7.AnkaraAnkara Numune Eğitim ve Araştırma HastanesiAnkara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Servisi C Blok 3. Kat, Ankara
8.AnkaraAnkara Üniversitesi İbn-i Sina HastanesiAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Romatoloji Servisi 4. Kat C Blok Samanpazarı, Ankara
9.AnkaraDışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesiİrfan Baştuğ Cad. Dışkapı / Ankara
10.AnkaraGazi Üniversitesi Tıp FakültesiGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı 8. Kat, Konyayolu Üzeri Öğretmen Evi Krş Yenimahalle, Ankara
11.AnkaraHacettepe Üniversitesi HastanesiHacettepe Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Ünitesi Sıhhiye, Ankara
12.AnkaraKeçiören Eğitim ve Araştırma HastanesiPınarbaşı Mah. Sanatoryum Cad. Ardahan Sok. No:25 06380 Keçiören / Ankara
13.AnkaraAnkara Gülhane Eğitim ve Araştırma HastanesiEmrah Mah. 06018 Etlik/Keçiören/Ankara
14.AnkaraUfuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege HastanesiMevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:86-88 Balgat – Ankara
15.AnkaraAnkara Atatürk Eğitim ve Araştırma HastanesiAtatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Polikliniği, Bilkent Yolu 3. Km. Çankaya, Ankara
16.AnkaraYüksek İhtisas Üniversitesi Özel Koru HastanesiOğuzlar mah. 1377 sok. No 21 Balgat/Ankara
17.AntalyaAkdeniz Üniversitesi Tıp FakültesiAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı, Dumlupınar Bulvarı, Antalya
18.AntalyaSBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma HastanesiAntalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları A.B.D. Romatoloji Polikliniği, Varlık Mh.Kazım Karabekir Cd. Defterdarlık Krş.Muratpaşa, Antalya
19.AydınAdnan Menderes ÜniversitesiAdnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji -Romatoloji Bilim Dalı, Aydın
20.AydınAydın Devlet HastanesiHasan Efendi Mh. Kızılay cad. No :13, 09100 Aydın
21.AğrıAğrı Devlet HastanesiErzurum Cad., Fırat Mahallesi Tedaş Yanı AĞRI
22.BalıkesirBalıkesir Atatürk Devlet HastanesiGaziosmanpaşa Mahallesi, 209. Sk. No:26 Shawnee Mission/Altıeylül/Balıkesir
23.BatmanBatman Bölge Devlet HastanesiGültepe Mahallesi, Eflatun Cd. No:1 Batman
24.BursaBursa Devlet HastanesiBursa Devlet Hastanesi, Alaaddin Mh., Bursa
25.BursaBursa İlker Çelikcan FTR HastanesiÇekirge Mahallesi, 1. Murad Caddesi Osmangazi/Bursa
26.BursaUludağ Üniversitesi Tıp FakültesiUludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Görükle, Bursa
27.BursaYüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma HastanesiMimar Sinan Mah. Emniyet Cad. Polis Okulu Karşısı Yıldırım / Bursa
28.DenizliDenizli Devlet HastanesiDenizli Devlet Hastanesi, Muratdede Mah.No:1 Şehit Albay Karaoğlanoğlu Cd. Denizli
29.DenizliPamukkale Üniversitesi Tıp FakültesiPamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Kınıklı/Denizli
30.DiyarbakırDiyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma HastanesiTalaytepe Mahallesi, Elazığ Yolu Üzeri 10.Km, 21010 Kayapınar Üçkuyular/Kayapınar/Diyarbakır
31.EdirneTrakya Üniversitesi Tıp FakültesiTrakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Edirne Girişi Mevkii, Edirne
32.ElazığElazığ Eğitim ve Araştırma HastanesiRızaiye Mah.,  İnönü caddesi (Hastane caddesi) No:74, Elazığ / Merkez
33.ElazığFırat Üniversitesi Tıp FakültesiFırat Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı, Elazığ
34.ErzurumErzurum Bölge Eğitim ve Araştırma HastanesiAtatürk Mahallesi Çat Yolu Caddesi 25040 Yakutiye / Erzurum
35.EskişehirEskişehir Devlet HastanesiYenidoğan Mh. Şehit Serkan Özaydın Sokak No:9 Eskişehir
36.EskişehirEskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi HastanesiOsmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D.Romatoloji Bilim Dalı, Büyükdere Mah. Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü Eskişehir
37.EskişehirEskişehir Yunus Emre Devlet HastanesiUluönder Mah. Salih Bozok Cad. No:23 26190 Tepebaşı / Eskişehir
38.GaziantepGaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet HastanesiGaziantep Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi, Hürriyet Cad. Şahinbey/Gaziantep
39.GaziantepMedical Park HastanesiMücahitler Mah. 52063 Nolu Sok. No:2 Şehitkamil Gaziantep
40.GiresunSB Giresun Üniversitesi Prf. Dr. A. İlhan Ödemir Eğitim ve Araştırma HastanesiTeyyaredüzü Mah. Atatürk Bulvarı No:323 Giresun  
41.HatayHatay Devlet HastanesiAltınçay Mh., 31040 Hatay
42.HatayMustafa Kemal Üniversitesi Tıp FakültesiTayfur Sökmen Kampüsü (31060) Alahan-Antakya/Hatay
43.IspartaSüleyman Demirel ÜniversitesiSüleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı, Doğu Yerleşkesi Çünür, Isparta
44.İstanbulBahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe HastanesiE5 Üzeri 23 Nisan Sok. No: 17 Merdivenköy Kadıköy İstanbul
45.İstanbulBilim ÜniversitesiMehmetçik Cad. Cahit Yalçın Sok. No:1 Mecidiyeköy / İstanbul
46.İstanbulFatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesiİstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İçerenköy Mah. Kadıköy/İstanbul
47.İstanbulHaseki Eğitim ve Araştırma HastanesiMillet Cd. Aksaray / Fatih -İstanbul
48.İstanbulİstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma HastanesiTevfik Sağlam Cad. No:11 Zuhuratbaba Mah. / Bakırköy / İstanbul
49.İstanbul İstanbul Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulam Araştırma HastanesiBaşkent Üniversitesi Tıp Fakültesi İstanbul Sağlık Uygulama Araştırma Hastanesi Altunizade/İstanbul
50.İstanbulİstanbul Bilim ÜniversitesiMerkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Cd No:166, 34381 Şişli/İstanbul
51.İstanbulİstanbul Maltepe ÜniversitesiFeyzullah Caddesi No:39, Maltepe/İstanbul
52.İstanbulİstanbul Medeniyet Üniversitesi, Göztepe Eğitim ve Araştırma HastanesiDoktor erkin caddesi. Kadıköy / İstanbul  
53.İstanbulİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesiİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Aksaray/İstanbul
54.İstanbulİ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesiİstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Fatih, Çapa/İstanbul
55.İstanbulİ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesiİ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Millet Caddesi, No: 126 34093 Çapa – İstanbul
56.İstanbulİstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Liv HospitalAhmet Adnan Saygun Cad. Canan Sok. No:5 34340 Ulus Beşiktaş İstanbul (TRT Binası karşısı)
57.İstanbulKartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma HastanesiKartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Şemsi Denizer Cad. E-5 Karayolu Cevizli Mevkii 34890 Kartal / İstanbul
58.İstanbulMarmara Üniversitesi Tıp FakültesiMarmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji BD, Selimiye M. Tıbbiye C. No:38 Haydarpaşa – İstanbul
59.İstanbulMedical Park Bahçelievler HastanesiKültür Sok. No:1 E5 Yolu Bahçelievler Metro Durağı Üstü, Metrobüs Hastaneler Durağı 34160 Bahçelievler / İstanbul
60.İstanbulMedipol Üniversitesi HastanesiTEM Avrupa Otoyolu Göztepe Çıkışı No: 1 Bağcılar 34214 İstanbul
61.İstanbulMedistate Kavacık HastanesiRüzgarlı Bahçe Mahallesi Cumhuriyet Cad. No: 24 PK:34805 Kavacık / Beykoz / İstanbul
62.İstanbulMetin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma HastanesiRumeli Hisarı Caddesi No: 62 34470 Baltalimanı İstanbul
63.İstanbulOk Meydanı Eğitim ve Araştırma HastanesiKaptanpasa Mah., Darülaceze Cad. No:27, 34384 İstanbul
64.İstanbulSB İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma HastanesiTıbbiye Cad. No: 23 34668 Üsküdar/İstanbul
65.İstanbulÜmraniye Eğitim ve Araştırma HastanesiElmalıkent Mahallesi Adem Yavuz Cad. No:1 Ümraniye / İstanbul
66.İstanbulYeditepe Üniversitesi HastanesiDevlet Yolu Ankara Cad. No: 102 – 104 34752 Kozyatağı – İstanbul
67.İzmirÇiğli Eğitim ve Araştırma HastanesiYeni Mahalle, 8207. Sk. No:71, 35620 Çiğli/İzmir
68.İzmirDokuz Eylül Üniversitesi Tıp FakültesiDokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı İmmünoloji-Romatoloji Bilim Dalı, İnciraltı/İzmir
69.İzmirEge Üniversitesi Tıp FakültesiEge Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı, Bornova/İzmir
70.İzmirİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesiİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Romatoloji polikliniği, Gzt.Hasan Tahsin Cd.Basın Sitesi 253 Sk.No 43 Yeşilyurt, Konak/İzmir
71.İzmirİzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma HastanesiSağlık Bakanlığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Servisi, Gaziler Cd. No:468 Yenişehir/İzmir
72.KahramanmaraşKahramanmaraş Necip Fazıl Şehir HastanesiErkenez Mh., Recep Tayyip Erdoğan Blv (Gaziantep K.Maraş Yolu) No:14, 46050 Kahramanmaraş
73.KahramanmaraşKahramanmaraş Sütçü İmam ÜniversitesiKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Romatoloji Bilim Dalı, Yörükselim Mahallesi Hastane Caddesi K.Maraş
74.KayseriErciyes Üniversitesi Tıp FakültesiKayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Romatoloji Bilim Dalı, Talas / Kayseri
75.KayseriSağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma HastanesiKayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dahiliye Romatoloji Servisi, Sanayi Mah. Atatürk Bulvarı Hastane Cad. No:78 Kocasinan/Kayseri
76.KocaeliKocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim Araştırma Hastanesiİbni Sina Mahallesi Lojman Sokak Derince/Kocaeli
77.KocaeliKocaeli Üniversitesi Tıp FakültesiKocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı, Eski İst.Yolu 10 Km.Umuttepe, Kocaeli
78.KonyaKonya Eğitim ve Araştırma HastanesiHacı Şaban Mh. Meram Yeniyol Cad. No:97 PK: 42090 Meram Konya
79.KonyaNecmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp FakültesiNecmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları A.B.D. Romatoloji B.D. Beyşehir Cd.Akyokuş, Meram/Konya
80.KonyaSelçuk Üniversitesi Tıp FakültesiSelçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D. Romatoloji Bilim Dalı Alaaddin Keykubad Kampüsü Konya
81.KırıkkaleKırıkkale Üniversitesi Tıp FakültesiKırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Kliniği, Fabrikalar Mah. Sağlık Sok. Merkez/Kırıkkale
82.Malatyaİnönü Üniversitesi Tıp FakültesiElazığ Yolu 15. Km İnönü Ümiversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
83.MalatyaMalatya Eğitim ve Araştırma HastanesiÖzalper Mah. Turgut Özal Bulvarı No:4 Malatya    
84.ManisaCelal Bayar Üniversitesi Tıp FakültesiManisa Celal Bayar Üniversitesi Hafza Sultan Hastanesi, Uncu Bozköy Yerleşkesi Manisa
85.ManisaManisa Devlet HastanesiManisa Devlet Hastanesi, Romatoloji servisi, Şehitler Mh., 45020 Manisa
86.MardinMardin Devlet HastanesiNur Mahallesi, Vali Ozan Cd., 47100 Artuklu/Mardin
87.MersinMersin Şehir HastanesiKorukent Mah. 96015 Sok. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü, 33240 Toroslar/Mersin
88.MersinMersin Üniversitesi Tıp FakültesiMersin Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı, Mersin
89.MuğlaMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp FakültesiOrhaniye Mah. Haluk Özsoy Cad. Muğla
90.OrduOrdu Devlet HastanesiŞahincili Mahallesi, 519. Sk. No:6 Ordu
91.OsmaniyeOsmaniye Devlet HastanesiD400 Karayolu Üzeri Akyar Mevkii Osmaniye
92.SamsunOndokuz Mayıs Üniversitesi Tıp FakültesiOndokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 55139 Kurupelit Samsun
93.SamsunSBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma HastanesiSamsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kıranköy Mah.Barış Blv.No:199 Eski Havaalanı Mevkiigazi, Samsun
94.SivasCumhuriyet Üniversitesi Tıp FakültesiCumhuriyet Üniversitesi, 58140 Merkez/Sivas
95.TekirdağNamık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma MerkeziNamık Kemal Mahallesi Kampüs Caddesi No: 1/14 Süleymanpaşa/Tekirdağ
96.TokatTokat Devlet HastanesiYeni Mahalle, Gültekin Topçam Bulvarı No:9 Tokat
97.VanSBÜ Van Eğitim ve Araştırma HastanesiSüphan Mahallesi Havayolu Kavşağı 1.Kilometre Galericiler Sitesi Karşısı
98.YozgatBozok Üniversitesi Tıp FakültesiBozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, Romatoloji Bilim Dalı, Adnan Menderes Bulvarı No: 42 Yozgat
99.YozgatYozgat Şehir HastanesiErdoğan Akdağ Mah., Viyana Cad., 66100 Merkez/Yozgat Merkez/Yozgat
100.ZonguldakZonguldak Atatürk Devlet HastanesiMeşrutiyet Mh. Huzur Sokak no:35 Zonguldak
101.ÇanakkaleÇanakkale Devlet Hastanesiİsmetpaşa mah,İnönü cad. No:123 Çanakkale
102.ÇorumT.C Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma HastanesiBahçelievler Mahallesi Çamlık Caddesi No:2
103.ŞanlıurfaŞanlıurfa Eğitim ve Araştırma HastanesiYenice Mah. Yenice Yolu No:1 Eyyübiye / Şanlıurfa

Duyuru

Çok değerli meslek arkadaşlarım;

Covid-19 ile mücadele döneminde hepimizin büyük özveri ve sabırla bu süreci başarılı bir şekilde yönettiğinden hiç şüphem yok. Biz Hemşireler, sağlık hizmetinin en temel parçası olarak, bu süreçte de hizmetlerimizi hiç aksatmadan sürdürmekteyiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid salgınından dernek çalışmalarımız da olumsuz yönde etkilendi. Bu nedenle dernek sayfasında aktif olarak paylaşımlarda bulunamadık. Sürecin ne kadar devam edeceği ile ilgili kesin bir bilgi olmadığından, şu andan itibaren paylaşımlarımıza başlamış bulunmaktayız.

Görev yerim A.Ü.T.F. İç Hastalıkları ABD Romatoloji BD olduğundan bu dönemde izlediğimiz yolu kendimizden örnek verebiliriz. Pandeminin başından itibaren 3 ay boyunca yalnız Covid-19 kliniği olarak çalıştığımızdan romatoloji hastalarımzın mağduriyetini en aza indirmek için online olarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdik. Buna rağmen bazı hastalarımızın tedavilerinde birtakım aksaklıklar olduğunu üzülerek belirtmek isteriz. 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren kliniğimizde romatoloji hastalarımızın tedavi ve bakım sürecine yeniden başladık. Tüm deneyimlerimizi kalıcı hale getirmek ve gelecek nesillere aktarmak adına dernek sayfamızda yayın yapmayı planlıyoruz.

Siz değerli üyelerimizin de yaşadığı deneyimleri mail yolu ile bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz.

Saygılarımla,

Gülden KÜÇÜKKARAASLAN

Romatoloji Hemşireleri Derneği Başkanı

Değerli Meslekdaşlarım;

​​2006 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa tıp fakültesi romatoloji Bilim Dalı Hemşireleri tarafından kurulan derneğimiz bugüne kadar bilimsel ve sosyal faaliyetleri, fedakarlık ve başarı ile yerine getirip içerisinde bulunduğumuz bu derneği bugünlere taşıyabilmişlerdir.

Derneğimiz ilk faaliyet gününden bugüne kadar toplumun romatolojik hastalıklarla ilgili farkındalığını ve hasta bireylerin yaşam kalitesini artırabilmek için romatoloji hemşirelerinin kişisel ve mesleki gelişmelerinin sürekliliğini sağlamayı amaçlamış ve bu doğrultuda etkinlik göstererek, romatoloji hemşirelerine hep önderlik etmiştir.

Geldiğimiz noktada eylemlerin sözlerden daha yüksek sesle konuştuğunun farkındalığıyla ve de tek ses, çoklu eylem diyerek bu bayrak yarışında emaneti almış bulunmaktayım.

Sevgili Meslekdaşlarım;

Ulu önder M. Kemal ATATÜRK “Bizim toplumumuzun başarısızlığının nedeni kadınlara gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer organı işlemezse o toplum felçlidir” demektedir.

Dernek başkanlığı görevini alırken Ulu önder M. Kemal ATATÜRK’ün bu veciz sözünün gereğini derneğimizin görev alanı kapsamına giren her alanında ruhlarımıza kadar işleyerek vazifemizi yapacağımızdan hiç bir üyemiz endişe etmemelidir.

Aklıyla bakıp yüreğiyle hisseden kıymetli meslekdaşlarımızın hasta bireyler üzerindeki şifa ve şefkat eli olan konumlarını daha da güçlendirmek bu süreçte en önemli görevimiz olacaktır. Romatoloji Hemşireleri Derneğinin yani bu kutsal çatının Dernek Başkanlığı görevini şahsıma tevdi eden tüm üye arkadaşlarıma teşekkür ediyor, fedakarlık timsali olan üyelerimizin derneğimiz misyon ve vizyonunun ışığında çalışmalarımıza aynı özveri ve bilimsellikten ödün vermeden devam edeceğimizi bilmelerini istiyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle beraber son olarak bu görevin sorumluğunu şahsıma emanet eden tüm arkadaşlarımı saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Romatoloji Hemşireleri Derneği Başkanı

Gülden Küçükkaraaslan